Home

Achtergrond 298 x bekeken

Indonesie onderzoekt ouders kettingroker

De Indonesische autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld naar de ouders van een 2 jaar oud kettingrokertje.

Een filmpje van de peuter verscheen eerder deze week op de videowebsite YouTube. Dat meldden Indonesische functionarissen donderdag.

In het filmpje is de 2-jarige Ardi Rizal uit Sumatra te zien terwijl hij lange hijsen neemt van een sigaret in het gezelschap van volwassenen. Zijn vader zou hem zijn eerste sigaret hebben gegeven toen hij amper achttien maanden oud was, inmiddels zou hij ongeveer veertig sigaretten per dag roken.

Het is niet de eerste keer dat een filmpje van een rokend kind op internet verschijnt. In oktober werd een Britse man tot 1,5 jaar cel veroordeeld nadat hij een 3-jarig kind dwong een sigaret te roken en het fimpje van het incident op internet verspreidde.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.