Home

Achtergrond 198 x bekeken

Importverbod EU esdoorns uit China vanwege boktor

De EU heeft besloten om tot 30 april 2012 geen esdoorns meer te importeren uit China.

Daarnaast zijn twee van de zes Chinese kwekerijen geschrapt van de lijst van bedrijven die planten mogen exporteren naar de EU.

Dat is het Permanent Comité voor de Plantgezondheid, waarin vertegenwoordigers van de lidstaten zitting hebben, overeengekomen. Het besluit volgt op herhaaldelijke vondsten van sporen van de Oost-Aziatische boktor in geïmporteerde planten uit China, met name in Italië en Nederland.

Tevens moeten voortaan álle partijen waardplanten van de boktor, die worden geïmporteerd uit China, twee maal een 'destructieve controle' ondergaan, zowel voor het verlaten van China, als bij binnenkomst in de EU. Destructieve controle houdt in dat een deel van de stammen wordt doorgezaagd, om te kijken of de plant larven van de boktor bevat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.