Home

Achtergrond 244 x bekeken

Hosta 'Enterprise' hoog gewaardeerd

De Hosta Enterprise van Heemskerk Vaste Planten is door de keuringscommissie van de KAVB tijdens de gehouden bloemenkeuring het hoogst van alle inzendingen gewaardeerd met het cijfer 9,7.

De verscheidenheid in Hosta is enorm, hetgeen in de keuringszaal in Lisse ook goed tot uitdrukking wordt gebracht met een aantal zeer aansprekende cultivars in goede kwaliteit.

Heemskerk wist met Hosta ‘Tom Schmid’ , H. ‘Ann Kulpa’ en H. ‘Hanky Panky’ 9,6 punten te scoren. Cees Breed kreeg voor zijn Hosta ‘Mildred Seaver’ een waardering van een 9. Ook werden er deze week rotsplanten gekeurd, alhoewel het aantal inzendingen minimaal was. Cees Breed laat potten zien met een weelde aan bloemetjes, waar iedere bezoeker van de keuringszaal vrolijk van werd. Breed showt andere de aparte Disporum sessile ssp. flavum. Hij kreeg voor deze pot 8.8 punten van de jury.

Andere toppers zijn de Phloxen ‘Ralph Haywood, ‘Kelly’s Eye’, ‘Minima Colvin’ en ‘Eva’. Met ‘Ralph Haywood’ behaalde Breed de hoogste score namelijk 9,3 punten.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.