Home

Achtergrond 296 x bekeken 2 reacties

Helikopter controleert teelt- en mestvrije zone

Het Limburgse waterschap Roer en Overmaas gaat de komende maanden vanuit de lucht de naleving van de teelt-, spuit- en mestvrije zone langs beken controleren.

Het waterschap controleert met een helikopter ruim 200 kilometer beken in het werkgebied.

Als onderdeel van het (nieuwe) mestbeleid geldt langs natuurlijke, door het ministerie aangewezen beken, een teelt- en mestvrije zone van vijf meter. Het gaat vooral om van oorsprong natuurlijke beken met een ecologische functie en betreft alleen hoofdbeken, zoals de Rode Beek en de Roer.

Vorig jaar zijn bij een controle door het waterschap Roer en Overmaas zeven overtredingen geconstateerd. De eigenaren of gebruikers van de percelen hebben een proces-verbaal en een boete gekregen.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Kritische Lezer

    De "vervuiling" moet er nu eenmaal in blijven, Leen. De overheid moet draagvlak creëren bij de burgers om gronden in te kunnen blijven pikken.

  • no-profile-image

    Leen

    Controle met helikopters leidt tot grote verstoring van de leefomgeving. De milieuwinst die behaald wordt met de overdreven maatregelen wordt meer dan teniet gedaan met de controle erop. Kortom, middel is erger dan de kwaal.

Of registreer je om te kunnen reageren.