Home

Achtergrond 678 x bekeken 8 reacties

Heckrunderen agressiever bij bijvoeren

De paar heckrunderen die afkwamen op het droge hooi dat eind maart, aan het einde van de lange, strenge winter voor ze werd neergelegd in de Oostvaardersplassen, gedroegen zich agressiever op de plaatsen waar ze werden bijgevoerd.

Anders dan de konikpaarden en edelherten in het natuurgebied trokken ze niet naar delen waar al vers gras groeide. Dat heeft demissionair minister Gerda Verburg (LNV) de Tweede Kamer vandaag geschreven. Verburg rapporteerde aan de Kamer die wilde dat er werd bijgevoerd om onnodig lijden bij de dieren te voorkomen.

Per dag is bijgehouden welke dieren hoeveel van het hooi aten. Alleen de heckrunderen aten het mondjesmaat, meldt Verburg, die aantekent dat maar enkele kleine groepjes zich het meeste hooi te goed deden. Verburg meldt dat de eerste vier maanden van 2010 140 heckrunderen, 295 konikpaarden en 658 edelherten stierven.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Taco

  Het aangeboden 'hooi' was ook van een dusdanige kwaliteit dat de ratten er niet eens in wilde nestelen.

 • no-profile-image

  TFWC

  Goh, wat verrassend, dit had de Partij voor de Dieren allang beweerd en werd daarom door iedereen afgekraakt en voor moordenaars uitgescholden... Maar nee hoor, Van Ormel van het CDA moest wel laten zien dat hij zo'n grote dierenvriend is door iets totaal nutteloos voor te stellen.

 • no-profile-image

  Tonny

  Ik ben Zaterdag 15 Mei met de Bolderkar excursie de O.V.P in geweest en heb niet één voerplek kunnen ontdekken .
  Dus daarom denk ik dan ook dat het hooi allemaal opgegeten is.
  Verder was er nog steeds niets te eten voor de dieren daar. Volgens de jachtopzichter werd al het gras wat de kop boven de grond uitstak opgevreten door de ganzen.Er is dus nog steeds geen enkele verbetering voor de dieren daar.

 • no-profile-image

  boertje

  Ik ben er vorige week nog langs gereden, maar de tranen springen je in de ogen als je de beesten daar ziet. Er lopen er veel te veel en er staat werkelijk geen hap te vreten. De overheid moet zich diep schamen! Boertje pesten daar zijn ze wel goed in.

 • no-profile-image

  koetje

  @Tonny,Het is allang duidelijk dat tegenstanders van de ganzenjacht zich moeten richten tot de natuurorganisaties en zich niet moeten afreageren op de boeren en de jagers.Als de ganzen zelfs op een natuurterrein niet meer welkom dan zegt dat meer dan genoeg.

 • no-profile-image

  ??

  Ze hadden gezegd dat de dieren er goed uitzagen?!
  Als onze dieren er zo uitzien, worden we aangeklaagt, dus wat nu met PvdD is goed voor dieren ????????

 • no-profile-image

  Harry

  Als je als boer je vee niet meer kunt verzorgen wordt je geruimd door AID en dierenbescherming. Waar zijn deze mensen nu. En Marianne slaapt ze nu bij deze hongerige dieren. En de journalisten durfen die dit verschrikkelijke dierenleed niet te filmen. Als een veewagen te vol is zijn ze er als de hazen bij

 • no-profile-image

  nuchtere hollander

  Bijna 30 procent gestorven dieren in 4 maanden tijd,bijna 10 per dag !
  Als deze deskundige door mogen gaan zijn er met de jaarwisseling bijna geen dieren meer over.
  Hebben ze toch mooi het probleem opgelost.
  Stelletje Sukkels.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.