Home

Achtergrond 195 x bekeken

Groene veilingseizoen van start gegaan

Met houden van de eerste veiling is CNB vandaag het groene veilingseizoen gestart.

Bij deze veilingen wordt het gewas dat nog op het veld staat aangeboden en via opbod en afslag verkocht. De eerste veiling vond plaats bij kwekerij Henk Damen & Zn BV in Noordwijkerhout, waarvoor 2,5 hectare narcissen Mount Hood en February Gold werden geveild.

In de komende periode zullen de veilingmeesters en het gevolg met mogelijke kopers door alle teeltgebieden trekken om te koop aangeboden partijen te veilen. Ook Hobaho is dan inmiddels groen aan het veilen. Beide bedrijven hebben deze maand samen totaal ongeveer 120 hectare bloembollen op de veilagenda staan.

Ten opzichte van voorgaande jaren is dat geen erg groot aanbod. Dat kan negatief worden uitgelegd omdat de aanbieders vinden dat het prijsniveau (te) laag is, doch ook positief. Als er zo weinig aanbod voor de groene veilingen is betekent dit namelijk veelal ook dat er maar weinig of geen bedrijven zijn die hun kraam moeten aanbieden vanwege de liquidatie van het bedrijf.

Foto Arie in 't Veld

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.