Home

Achtergrond 183 x bekeken

Grieken gaan weer demonstreren

Duizenden Grieken zullen donderdag protesteren bij het parlementsgebouw in Athene.

Ze zijn het niet eens met de bezuinigingsmaatregelen die de overheid wil nemen om de enorme schuldenlast te verminderen. Een groot deel van de bevolking zal het werk 24 uur neerleggen. Daardoor zullen schepen in de haven blijven en de vliegtuigen aan de grond. Ook overheidsinstanties sluiten de deuren.

Het is voor het eerst sinds de uit de hand gelopen demonstratie op 5 mei dat de Grieken weer de straat opgaan. Bij die betoging, waar 50.000 mensen aan deelnamen, kwamen drie bankmedewerkers om het leven, nadat er brandbommen in de bank waren gegooid.

De overheid wil onder meer de pensioenleeftijd verhogen, de belasting verhogen en salarissen verlagen. Griekenland krijgt de komende drie jaar een noodkrediet van 110 miljard euro van de EU en het IMF. Met de maatregelen moet worden voorkomen dat het land failliet gaat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.