Home

Achtergrond 206 x bekeken

Glaskracht tegen investeringssubsidie

LTO Noord Glaskracht is geen voorstander van een investeringssubsidie als alternatief voor de korting op energiebelasting voor de glastuinbouw.

Dat laat de organisatie weten in een reactie op een rapport van adviesbureau CE Delft en het landbouweconomisch instituut LEI. De sector is nog steeds in onzekerheid over verlenging van het speciale gunstige tuinbouwtarief voor gas na dit jaar. De Europese Commissie buigt zich op dit moment over een verzoek van de Nederlandse overheid voor verlenging van de tuinbouwtarieven. Uit het rapport van de twee onderzoeksinstellingen blijkt dat het tuinbouwtarief nog steeds nodig is. Glaskracht is voor behoud van de tuinbouwkorting of anders ander volledige compensatie.

Investeringssubsidie is volgens Glaskracht lastig realiseerbaar en vergt een grote investeringskracht van de glastuinders.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.