Home

Achtergrond 230 x bekeken 3 reacties

Gesprek Ahold en plukkersbond Florida

De organisatie van tomatenplukkers uit Florida, de Coalition of Immokalee Workers (CIW), bezoekt volgende week Nederland.

Naast versterking van samenwerking met vakbonden en maatschappelijke organisaties, vindt er een gesprek plaats tussen de CIW en Ahold.

Ahold krijgt vanuit de eerste hand bewijzen voorgelegd over structurele schendingen van mensenrechten bij toeleveranciers van het Ahold in de tuinbouwsector in de Verenigde Staten, waaronder vormen van uitbuiting en slavernij, stelt CIW.

Ahold koopt via dochterbedrijven Giant en Stop & Shop tomaten in Florida.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Rob

  Maar het zou er om moeten gaan om degenen aan te pakken die van hun arbeid profiteren (vooral de grote bedrijven die fruit en groentes van de telers opkopen). Maandag 10 mei is er een uitwisseling gepland met vertegenwoordigers van die plukkers. Organisaties die aan de slag willen met ketenverantwoordelijkheid, fatsoenlijke lonen en het activeren van de onderkant van de keten zijn uitgenodigd. Zie daarvoor de website Supermacht (http://www.supermacht.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=285&Itemid=1).

 • no-profile-image

  gert

  Ze werken in Amerika veel met illegalen in de land- en tuinbouw,dat is daar de normaalste zaak van de wereld,als ze lastig worden waarschuwen de werkgevers de vreemdelingenpolitie en dan worden ze weer over de grens gezet

 • no-profile-image

  Patrick

  Kijk, het is zo belangrijk dat grote bedrijven als Ahold hierin zeer grote verantwoordeklijkheid in gaan nemen.
  Ook de Unilevers and the Friesland Campina in Nigeria gevallen. Mooie cijfers zijn maar cijfers in jaarverslagen.
  Het zijn nummers die uitgedrukt kunnen worden in geld munten en biljetten en daar wordt dan weer een afgesproken waarde aangegeven. Die waarde is maar schijn op hele lnge termijn, en een schijnwerkelijkheid. Het uitputten van grondstoffen op de planeet, het uitbuiten van mensen en landen op de planeet, het weggooien van vlees, het opmaken van de zoetwater huishouding op de planeet dat is pas de echte waarde en realiteit. 1 miljard mensen hebben honger op de planeet, wat een gekozen werkelijkhied is van westelijk geo politieke machtsfactoren, en daar werkt een schijn ontwikkelijks programma echt niet mee, pure afkoperij van westelijk VOC mentaliteit.

Of registreer je om te kunnen reageren.