Home

Achtergrond 454 x bekeken 6 reacties

'Gecombineerde opgave loopt voorspoedig'

De gecombineerde data inwinning (GDI), waarbij boeren hun bedrijfsgegeven moeten opgeven voor de jaarlijkse landbouwtelling en de Europese inkomenstoeslagen, verloopt voorspoedig.

Dat schrijft minister Gerda Verburg (LNV) in een brief aan de Kamer.

Inmiddels zijn ruim 45.000 opgaven ontvangen, waarvan meer dan 88 procent in elektronische vorm. Vorig jaar waren rond deze tijd circa 53.500 opgaven binnen, waarvan bijna 74 procent elektronisch.

Boeren maken aanzienlijk meer gebruik van de telefonische hulpdienst van het LNV-loket: het aantal gesprekken ligt zo’n 40 procent hoger dan vorig jaar. Veel vragen gaan over de herziene perceelsregistratie en het intekenen van de percelen. Boeren hebben tot nu toe ruim 82.000 perceelscorrecties opgegeven.

Bij de perceelsherziening kunnen slootkanten (deels) meetellen. Tot nu toe zijn er 23.407 slootmarges aangevraagd; dat is 6 procent van het aantal opgegeven percelen. Verburg overlegt met de provincies of de slootmarges ook kunnen meetellen in de subsidieregeling voor agrarisch natuurbeheer. Dat overleg loopt voortvarend, aldus de minister, die een besluit niettemin niet voor begin juni verwacht.

Van de ruim 82.000 perceelscorrecties zijn er inmiddels ruim 50.000 verwerkt. De rest wordt verwerkt vóór 1 juli. Daarna krijgen boeren twee weken de tijd om dit te controleren. Alleen te veel opgegeven areaal kan dan nog naar beneden worden bijgesteld.

Na 15 juli vinden de reguliere controles plaats van de opgegeven percelen. Dat moet zijn afgerond vóór 1 december; vanaf die datum kunnen de EU-toeslagen over 2010 worden uitbetaald.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boertje van buten

  Wat je voorspoedig noemt! Er zijn lange wachttijden als je vragen hebt en af en toe kun je vanwege drukte geen verbinding
  maken met het LNV-Loket

 • no-profile-image

  Daling

  Je zou horensdol worden van die app van DR. Elke pagina die geladen moet worden zit bij toeren 20 seconden tussen. Dat is opzich prima te doen als je 3 percelen hebt, maar niet als je 70 percelen moet aanmelden waarvan ook nog eens 1/3 deel opnieuw in gebruik wordt genomen. Verder een prima idee om begin april al de GDI in te vullen, maar over het algemeen laat het werk dat niet toe in het voorjaar, als akkerbouwer zijnde.

 • no-profile-image

  keutelboer

  Voor wat hoort wat . Nu valt voor de een invullen mee en de ander valt het tegen . Maar als men de media volgt zullen we in de toekomst van alles moeten gaan doen , om in aanmerking te komen voor bedrijfstoeslag. Wat voor romslomp gaat dat weer geven . Denk aan natuur beheer , dierenwelzijn ,voedselveiligheid, enz. . Wat zullen we dan uit moeten gaan voeren en wat voor bewijzen zullen we moeten overleggen . Inplaats minder lasten en regelzucht alleen maar meer . Het zou minder en eenvoudigger worden .

 • no-profile-image

  liegen is niet netjes

  wat een ....programma.
  de inteken kaart is maar 4 ha als je 18 ha moet intekenen moet je ook nog eens inzoemen om de lijn precies goed te zetten anders een fout melding.
  gps op de trekker/handpalm agrovision programma even versturen en klaar.
  maar bij dienst regelingen lopen ze ver achter hele volksstammen op kantoor om de boerenstand te helpen met het invullen van de gegevens en dan het vakblad boerderij maar vermelden dat het voorspoedig gaat je mag niet liegen.

 • no-profile-image

  verbaasde

  Helemaal eens met Hans uit zuid friesland.
  Ook wij vullen via internet de GDI al een aantal jaren begin april in. Als je een vraag hebt zijn er dan geen wachttijden. Vaak werkt het programma ook sneller. Het is geen enkel probleem om later nog en kleine aanpassing te doen zodat er geen reden is om de laatste week af te wachten.

 • no-profile-image

  hans

  Beste boertje van buten, ik weet niet wanneer je hebt geprobeert om de opgaven in te vullen maar doe dat niet in de laatste 2 weken want dan vraag je om moeilijkheden ook als dan de helpdesk beld voor de vragen bij invullen opgave.Probeer ingevolg net als mij op tijd; dus in april in te vullen. Dan is het veel rustiger bij de helpdesk. Zelf maak ik er ook gebruik van. Veel succes voor volgend jaar.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.