Home

Achtergrond 198 x bekeken 7 reacties

FrieslandCampina verhoogt garantieprijs met €2,24

Zuivelconcern FrieslandCampina betaalt de leden over de maand mei een voorschot uit dat €2,24 hoger ligt dan dat ze over de maand april ontvangen.

Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt. De uitbetaling per kilo vet zal over de maand mei met 17 cent per kilo stijgen naar €3,28, de eiwitprijs gaat met 43 cent omhoog naar €5,81 per kilo.

Daarmee komt de netto-uitbetaling per 100 kilo uit op €28,49 exclusief btw. Deze prijs is inclusief 7 cent PZ-heffing en geldt bij een jaarleverantie van 580.000 kilo. De hogere uitbetaling is voor het grootste deel het gevolg van hogere uitbetaalprijzen bij fabrieken in omringende landen en van concurrenten in Nederland. Een ander deel van de prijsverhoging bestaat echter uit een prijscorrectie, die nodig is omdat de melkprijsontwikkeling over de voorbije maanden te laag werd ingeschat, zo meldt het bedrijf.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  buitenstaander die boer wordt

  Melkveehouder Zeeland. Als ze te weinig betalen kun je wellicht gebruiken maken van de € 5,-- regeling.

  Dat vind ik sowieso in zijn algemeenheid. Wie levert aan FC en het niet eens met de koers / melkprijs is vrij om op te stappen. Sterker nog je krijgt er geld bij. Toch maakt bijna niemand er gebruik van. Typisch boerengedrag. Klagen en klagen, maar niet ondernemen en niets zeggen. Op de vergaderingen van FC ook altijd het zelfde. Er zijn maar enkele melkveehouders die iets zeggen. Laat zien dat je ondernemer bent; in woorden en daden. Als iedereen dat doet zal de melkveehouderij heel anders worden. Maar nee we laten ons naar de slachtbank leiden.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  Nu blijkt toch dat FC geen trendsetter meer is!!!... Maar trendvolger. Tsja, als de particiliere melkveredelaars meer betalen!!!, blijft voor FC geen andere keus meer!!!...

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Dat wisten wij al lang, dat ze te weinig betaalden.Nu de prijzen stijgen durven ze ook weer wat te doen

 • no-profile-image

  Melker

  Het grote probleem is nu geworden: waar kan ik naar toe als ik bij FC weg ga?? De bedrijven die beter betalen laten geen nieuwe leden/leveranciers toe dus je kunt van alles willen maar er is niets mogelijk!! Op tijd proberen te inschatten wat in de nabije tijd gebeuren zal kan goed maar ook slecht uitvallen. Ik vind persoonlijk wel dat ze bij FC een rare manier hebben van melkprijs inschatten, ze betalen de voorspelde gemiddelde prijs van de referentie ondernemingen maar hebben het binnen 1,5 jaar al 2 keer klaargespeeld om te weinig te betalen en geen 1 keer hebben ze teveel betaald!! Allemaal veel succes en op een beter jaar!

 • no-profile-image

  Cas

  Echter buitenstaander, melkveehouder uit Zeeland heeft wel het gelijk aan zijde. FrieslandCampina heeft de afgelopen maanden te weinig uitbetaald, dat geven ze nu zelf ook toe. Maar dat wordt nu gecorrigeerd, prima toch. Daarvoor alleen hoef je helemaal niet van melkfabriek te wisselen. Zitten waar je zit kan strategisch gezien ook een goede keuze zijn. Dat is ook ondernemersschap. Kritisch zijn naar je eigen melkfabriek wordt misschien gezien als klagen, maar het houdt het totale concern wel een stuk scherper. Er zijn mensen, zoals Jan en buitenstaander, die moeite hebben met dat klagen, maar ondertussen zelf de grootste klagers zijn.

 • no-profile-image

  jan

  helemaal mee eens buitenstaander, veel boeren zijn geen echte ondernemer al denken ze daar zelf anders over. Als hun vader geen boer was hadden ze ook gewoon ergens aan de bats gestaan.
  Klagen helpt niet maar onderneem wat, dan ben je ook wat beter te pruimen voor je omgeving.

 • no-profile-image

  boer

  De DOC zal hier ook wel weer achteraan hobbelen

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.