Home

Achtergrond 229 x bekeken

FrieslandCampina investeert in zuivelfabrieken Vietnam

FrieslandCampina investeert 12 miljoen dollar (zo’n 8,8 miljoen euro) in uitbreiding van de productiecapaciteit in Binh Duong ( Vietnam).

De uitbreiding is volgens de onderneming nodig om aan de toenemende vraag naar zuivelproducten onder de merken Dutch Lady, Yomost en Friso te kunnen voldoen. FrieslandCampina denkt dat de uitbreiding eind 2012 volledig gerealiseerd is. In Vietnam wordt zowel melkpoeder als lokaal geproduceerde melk verwerkt.

Een woordvoerder geeft aan dat nog niet overgaan wordt tot herintroductie van Dutch Lady-melk met probioticum Vivinal Gos. De melk werd vorig jaar uit de schappen gehaald na allergische reacties bij een aantal gebruikers. Hoewel geen verband is gevonden blijft deze melk in Vietnam voorlopig uit de schappen.

Of registreer je om te kunnen reageren.