Home

Achtergrond 158 x bekeken

Forse stijging Amerikaanse exportprijzen

De Amerikaanse exportprijzen zijn in april op maandbasis in het sterkste tempo gestegen sinds juli 2008. Dat blijkt uit cijfers die donderdag werden bekendgemaakt door het Amerikaanse ministerie van Arbeid.

De exportprijzen stegen met 1,2 procent ten opzichte van maart en namen veel sterker toe dan de 0,4 procent waarop analisten in doorsnee rekenden. In maart lag het prijspeil 0,7 procent hoger dan in februari.

Het ministerie maakte tegelijkertijd bekend dat de importprijzen in april met 0,9 procent stegen ten opzichte van maart. Die toename was een fractie hoger dan de stijging met 0,8 procent die analisten voorzagen. In maart namen de importprijzen op maandbasis met 0,5 procent toe.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.