Home

Achtergrond 227 x bekeken

Familie Ruben bedankt voor steun

De familie van Ruben, het Nederlandse jongetje dat als enige de vliegramp in Tripoli heeft overleefd, heeft in een verklaring alle mensen die hen hebben geholpen bedankt voor alle steun.

De verklaring werd in Libië voor de verzamelde media voorgelezen door Ed Kronenburg, secretaris-generaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De familie spreekt haar waardering uit voor alle mensen die "ons de afgelopen dagen zo goed hebben geholpen onder deze zware omstandigheden''.

De familie verklaart dat ze Ruben vrijdagochtend heeft verteld wat er precies is gebeurd. "Hij weet dat zijn ouders en broer zijn overleden.'' Volgens de familie gaat het naar omstandigheden goed met de jongen. "Hij slaapt veel; af en toe is hij wakker en dan is hij helder. Hij heeft wat gedronken en hij heeft de bloemen en knuffels gezien. We gaan met de hele familie zorg dragen voor Rubens toekomst. We hebben twee soorten verdriet te verwerken, want Ruben verkeert in een afschuwelijke situatie, maar we hebben ook familieleden verloren: onze broer en zus en ons neefje Enzo. ''

In de verklaring spreekt de familie met name over de mensen van het El Khadraziekenhuis in Libië, van Buitenlandse Zaken, de ANWB en de Nederlandse ambassade. "We willen ook het overgrote deel van de Nederlandse media bedanken voor het respecteren van onze privacy.''

De familie roemt het medische team in het ziekenhuis, dat "was fantastisch en zeer professioneel. De behandelend arts heeft hard gewerkt aan het herstel van Ruben. De verpleegkundigen hebben uitstekend voor hem gezorgd en zijn heel lief voor hem.''

"Ook de komende tijd zal een zware periode voor ons zijn'', zegt de familie, die nogmaals vraagt aan alle media "onze privacy te respecteren''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.