Home

Achtergrond 153 x bekeken

Europarlement positief over Griekse lening

Het Europees Parlement spreekt zich dinsdagochtend positief uit over de redding van de Griekse financiën, zo blijkt uit een rondgang voorafgaand aan het overleg in de parlementscommissie economische zaken.

"Ik denk dat de Grieken fiks de duimschroeven zijn aangedraaid. Heel goed dat het geld ook pas stapsgewijs beschikbaar komt, als de Grieken laten zien dat ze echt bezuinigen'', zegt CDA-Europarlementslid Corien Wortmann. Ze wil snel werken aan de aanscherping van de EU-regels zodat de Europese Commissie eerder kan ingrijpen als begrotingen van landen dreigen te ontsporen.

D66'ster Sophie in 't Veld vindt dat de lening veel eerder gegeven had moeten worden. "Door het lange getreuzel en nationalistische praatjes in het Nederlandse en Duitse parlement is het probleem alleen maar groter en duurder geworden'', vindt In 't veld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.