Home

Achtergrond 230 x bekeken

’Energieprijzen per 1 juli omhoog’

De prijzen voor stroom en gas stijgen per 1 juli over de hele linie met 5 tot 10 procent.

Dat stelde de vergelijkingssite Energieprijzen.nl woensdag op basis van eigen onderzoek. De belangrijkste oorzaak voor de stijging is de olieprijs, die sinds begin van het jaar is toegenomen naar een piek van boven 85 dollar per vat begin mei.

Vooral de grote leveranciers, die veelal met een gespreid inkoopbeleid werken, zullen deze trend volgen, stelt de site. De kleinere leveranciers kunnen profiteren van de recente scherpe daling van de olieprijs, omdat die bij de inkoop ”veel korter op de markt zitten”.

Leveranciers die nu pas beginnen met inkopen voor het komende half jaar, kunnen nu zelfs goedkoper inkopen dan een half jaar geleden, weet Arjin van As van de vergelijkingssite. ”Die zouden mogelijk zelfs licht in prijs naar beneden kunnen gaan”. Volgens hem wordt het aantrekkelijker voor consumenten om te veranderen van leverancier, omdat de prijsverschillen het komende half jaar zullen toenemen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.