Home

Achtergrond 226 x bekeken

Egypte mag onbeperkt aardappelen verkopen in de EU

Egypte mag onbeperkt aardappelen exporteren naar de EU zonder invoerheffing.

Het akkoord gaat in op 1 juni, meldt de Arabische nieuwssite Al-Masry Al-Youm. Egypte heeft dit jaar 261.108 ton aardappelen geëxporteerd, waarvan 171.223 ton naar de EU is verscheept. "De aardappelen voldoen aan de exporteisen die gelden voor het internationale handelsverkeer", zegt staatssecretaris Safwat el-Haddad van landbouw.

De controle op de import van pootaardappelen gebeurt voortaan door een speciale commissie van het landbouwministerie. De importeurs mogen nog niet in Egypte geregistreerde rassen verkopen. Voor die rassen geldt het eerste jaar een maximum van 10 ton en daarna voor twee jaar een maximum van 50 ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.