Home

Achtergrond 460 x bekeken

'Economische crisis gevaar voor Europese landbouw'

De landbouw in Midden- en Oost-Europa komt onder druk nu economische problemen in Europa zich opstapelen.

Dat zei directeur-generaal Jacques Diouf van de Wereldvoedselorgansiatie FAO tijdens een speech in Armenië.

Diouf sprak op een regionale FAO-conferentie over de voedselvoorziening in Europa. De Senegalees haalde een onderzoek van de Wereldbank aan. Daarin staat dat de financiële crisis Europa en Centraal Azië het hardst raakt, en investeringen in de landbouw dalen.

Diouf zei dat sinds 1998 circa 50 miljoen mensen in Europa en Centraal Azië ontsnapt zijn aan armoede. "In Centraal Azië is het aantal mensen dat honger lijdt in de periode van 2000 tot 2006 38 procent gedaald tot 5,8 miljoen", aldus Diouf.

"De landbouw speelde een sleutelrol. De geschiedenis leert ons dat er geen machtiger machine is om groei te stimuleren en honger en armoede uit te wissel, dan investeringen in de landbouw." Diouf zei dat met de juiste investeringen in Rusland, Oekraïne en Kazachstan 10 miljoen hectare land weer in gebruik kan worden genomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.