Home

Achtergrond 153 x bekeken 4 reacties

"EU-toeslagen alleen bestemd voor actieve boeren"

Alleen ondernemers die actief zijn als agrariër moeten nog in aanmerking komen voor Europese inkomenssteun.

Dat heeft Europees Parlement uitgesproken in een resolutie, die vooruitloopt op het gemeenschappelijk landbouwbeleid na 2013.

Het Parlement pleit tevens voor vereenvoudiging van de regels, onder meer door een drastische vermindering van de administratieve rompslomp bij het aanvragen van inkomenstoeslagen.

Ook het aantal controles, bijvoorbeeld op de randvoorwaarden bij de toeslagen (cross compliance), kan flink minder. Zo hoeven bedrijven die in het verleden weinig fouten hebben gemaakt minder te worden gecontroleerd, vindt het Parlement.

Bovendien moet de hoogte van boetes vanwege het niet voldoen aan de randvoorwaarden in verhouding staan tot de omvang van de overtreding; kleine vergrijpen zouden helemaal niet moeten leiden tot een korting op de toeslag of een boete.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Het is niet de eerste keer dat duidelijk wordt dat het nuchtere verstand eerder van het Europees Parlement komt dan van wat er hier in de Tweede Kamer huist.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Gerda Glossy zei gisteren dat ze ons nog meer gaat controleren. Vreemd verhaal dit

 • no-profile-image

  groot

  Alleen nog loon voor actieve ambtenaren en ministers !!!!!!!

  gooi alle steun in heel europa overal !!! maar af , doen ze toch niet t is gewoon geld rond pompen en al die ambtenaren aan de gang houden met nog meer wetten en regels stikstof dit fosfaat dat mest zus kunstmest zo..... onder stalin was het beter lijkt het wel onderhand

 • no-profile-image

  Mien

  O, ja en zal het echt gaan gebeuren dat bijvoorbeeld grote concers, voetbalclubs en gemeente's ook geen subsidie meer gaan vangen. Onlangs nog geplubliceerd dat deze ook volgens de regels recht hadden op subsidiegelden?!
  Geloof er niets van.

Of registreer je om te kunnen reageren.