Home

Achtergrond 214 x bekeken

Duurste postzegel heeft nieuwe eigenaar

's Werelds duurste postzegel is zaterdag in de Zwitserse stad Genève geveild.

Het veilinghuis maakte niet bekend wat de postzegel heeft opgebracht, maar wel dat het de duurste ter wereld blijft. De vorige keer dat de postzegel verkocht werd (in 1996), bracht deze 3,6 miljoen euro op.

De postzegel komt uit Zweden en werd in 1857 gedrukt. Het waardevolle hebbeding is geel, maar had eigenlijk groen moeten zijn. Het is de enige gele zogeheten Treskilling die nog in omloop is.

In 1885 werd de 0,03 gram wegende postzegel ontdekt door een Zweedse jongen, die hem verkocht voor wat zakgeld. Door de jaren heen is de zegel onder meer van een Duitse aristocraat en een Belgische magnaat geweest. De nieuwe eigenaar is volgens het veilinghuis een consortium dat op zoek was naar een waardevaste investering.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.