Home

Achtergrond 173 x bekeken

Duitsers in rook smeulende hooiberg

De wind drijft de rook van de sinds donderdag brandende megahooiberg in Landgraaf op pinkstermaandag richting het Duitse grensgebied.

De Duitse autoriteiten zijn op de hoogte gesteld, deelde een woordvoerder van de hulpdiensten maandag mee. Met name het Duitse grensplaatsje Scherpenseel en het Limburgse dorpje Rimburg hebben maandag te maken met rook- en stankoverlast van de hooiberg achter een boerderij aan de Europaweg-Noord in Landgraaf. De woordvoerder zei dat de brandweer niet anders kan dan het vuur gecontroleerd te laten uitbranden.

De enorme hooiberg van 30 bij 10 bij 6 meter vatte donderdagavond door nog onbekende oorzaak vlam. Sindsdien hebben nogal wat dorpen en steden in de omgeving, afhankelijk van de wind, overlast ondervonden van de rook.

De woordvoerder waagde zich niet aan een voorspelling wanneer het vuur gedoofd zou kunnen zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.