Home

Achtergrond 263 x bekeken 3 reacties

Duitse veehouders in actie tegen Sachsenmilch

Duitse veehouders verenigd in Bundesverband Deutscher Milchviehhalter (BDM) gaan acties voeren tegen zuivelbedrijf Sachsenmilch in Leppersdorf, onderdeel van de zuivelgroep Müller-Milch.

De reden is een vonnis van afgelopen vrijdag, waarin het zuivelbedrijf een schadevergoeding van 0,6 miljoen euro is toegekend voor de blokkadeactie in 2008, georganiseerd door de vakbond en het Landesbauernverband Brandenburg.

De vakbond tekent hoger beroep aan tegen het vonnis. De rechter verbiedt nieuwe blokkade-acties op straffe van boetes tot 250.000 euro of zes maanden hechtenis. De BDM hield vandaag wel een betoging voor de poort. Twee individuele melkveehouders werden vrijgesproken.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  Moeten wij dan aan Campina of Nordmilch gaan leveren Gert???... Het was beter geweest als de BDM een co-operatieve melkveredelaar met de neus op de feiten had gedrukt!!!... Particuliere ondernemingen gaan voor de winst!!!... Co-operatieve melkerijen voor de ''leden'' die melk produceren, daar ziijn principi-ele verschillen!!!... Of vergis ik mij ???. Gert???.

 • no-profile-image

  gert

  Geen melk meer leveren aan deze fabriek

 • no-profile-image

  Willem

  Ik zou mijn hart vasthouden als er alleen maar co-operatieve fabrieken zouden zijn. Particuliere instellingen letten mijns inzien beter op de kosten en hebben ook heel goe in de gaten dat relaties op langere termijn belangrijk zijn in de melkwereld. De inspraak bij de huidige cooperatie is naar mijn mening een wassen neus, reeds begonnen bij de AVEBE, ledenraadpleging over reeds genomen besluiten!

Of registreer je om te kunnen reageren.