Home

Achtergrond 196 x bekeken 3 reacties

Duits herstel houdt druk op eiermarkt

De eierprijs zal onder druk blijven door het onverwacht snelle herstel van de Duitse leghennenhouderij.

Dat is de verwachting van de voorzitter van algemene vereniging van eierhandelaren André Mijs. Mijs reageert op de jongste cijfers van het Duitse bureau voor de statistiek. Uit de statistieken blijkt dat sinds januari van dit jaar weer sprake is van een stijging van het aantal leghennen. De instelling van het kooiverbod in Duitsland leidde eind vorig jaar nog tot een grotere vraag naar eieren, met een navenant betere eierprijs.

Toen was nog de verwachting dat de grote vraag zou aanhouden tot in de loop van het voorjaar. "We dachten dat we het tot Pasen zouden volhouden, maar we zagen dat de Duitsers onverwacht snel toch weten om te schakelen, waardoor wij zijn geconfronteerd met forse prijsdalingen", zegt Mijs.

Hij schat in dat een verder herstel van het aantal leghennen in Duitsland niet tot een verdere prijsdaling zal leiden. Volgens de Duitse cijfers is het aantal leghennen in januari op een dieptepunt gekomen van 24,5 miljoen dieren. Dat is weliswaar ongeveer vijf miljoen dieren meer dan een jaar eerder, maar in februari van dit jaar was er al weer sprake van een stijging.

"Ondertussen heeft de Duitse leghennenhouderij zich verder hersteld", zegt Mijs, die zich overigens niet waagt aan een voorspelling over de verdere ontwikkeling van het aantal dieren in Duitsland.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  pluimveehouder te A

  Ik ben bang dat het dieptepunt nog niet bereikt is. Die cijfers van duitsland zijn natuurlijk al lang bekent en dat voorspeld niet veel goeds, In december 2010 zijn er 20 miljoen hennen meer dan in 2009. En dan kunnen wij het allemaal wel op de handel steken maar we moeten de hand natuurlijk ook in eigen boezem steken. De algemeen gezegde is: als de prijs goed is kan het nooit meer stuk en als het slecht is word het nooit meer beter.

 • no-profile-image

  Appeltje-eitje

  Vaststaand feit is dat er meer dan genoeg eieren worden geproduceert in de EU op dit moment, de prijzen kelderen !. hoezo onnozelaar ?

 • no-profile-image

  .

  weer een onnozelaar die voor eigen parochie staat te preken.

Of registreer je om te kunnen reageren.