Home

Achtergrond 183 x bekeken

Dodental overstromingen Polen nu 12

Zeker twaalf mensen zijn inmiddels in Polen om het leven gekomen als gevolg van overstromingen.

De meesten stierven door verdrinking. Het oostelijke EU-land kampt al meer dan een week met hevige wateroverlast. In de hoofdstad Warschau steeg het waterpeil in de rivier de Wisla zaterdagmorgen tot 7,74 meter, meer dan een meter boven het peil waarop alarm wordt geslagen. De rivier, die via het zuiden van het land naar het uiterste noorden loopt, zal volgens weersverwachtingen het hoogste peil in 60 jaar bereiken.

In Warschau houden de dijken het vooralsnog. Elders kwamen laag gelegen wijken van dorpen en steden onder water te staan. Premier Donald Tusk van Polen sprak vrijdag over de zwaarste overstromingen in 160 jaar en schatte de schade op bijna 2,5 miljard euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.