Home

Achtergrond 163 x bekeken

Dodental door overstromingen Polen loopt op

Het aantal doden als gevolg van ernstige wateroverlast in Polen is vandaag opgelopen tot negen.

Overstromingen houden het Midden-Europese land al meer dan een week in zijn greep en hebben inmiddels de hoofdstad Warschau bereikt.

De rivier de Wisla is op vele plaatsen in Polen buiten haar oevers getreden en zorgt voor veel overlast. De rivier, die via het zuiden van het land naar het uiterste noorden loopt, zal volgens weersverwachtingen het hoogste peil in 60 jaar bereiken. De autoriteiten zeggen gepaste voorzorgsmaatregelen te nemen om de schade in de hoofdstad Warschau binnen de perken te houden.

De Poolse premier Donald Tusk presenteerde vrijdag een rapport aan het Poolse parlement over de wateroverlast, die veroorzaakt is door zware regenval. Tusk sprak over de zwaarste overstromingen in 160 jaar en schatte de schade op bijna 2,5 miljard euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.