Home

Achtergrond 238 x bekeken

Disporum gedijt goed in de schaduw

Veel consumenten worstelen met de vraag wat er voorhanden is om op schaduwplekken in de tuin ook groei en bloei te realiseren.

Eén van de producten waarmee dat kan is Disporum sesseile die Cees Breed naar de keuringszaal bracht. Een gewas dat zich via ondergrondse stolonen verspreidt. Een stoloon is een uitloper waaraan jonge planten worden gevormd, zoals ook bij de aardbei het geval is. De bloeiwijze bestaat uit hangende, lichtgele kelkjes en de bloeitijd is redelijk lang.

In de stand van Breed ook een mooie exemplaar van Veronica prostrata 'Mrs. Holt' en de witte Veronica 'Blue Sheen', die het blauw in de naam heeft te danken aan het feit dat de knoppen een blauwe gloed hebben. A. Verschoor toont een vaas met voortreffelijke Leucocoryne 'Dione' en Kwekerij Davelaar Hyacinthoïdes in onder andere wit en roze.

Kwekerij De Schüllhorn tenslotte heeft weer een inzending die de liefhebber het water in de mond doet lopen. Dit dankzij onder andere een prachtige blauwe Dichelostemma, de roze-lila Ipheion uniflorum 'Charlotte', Hyacinthoïdes hispanica algeriensis en enkele kleine narcissen, waaronder Narcissus 'Little Flick', N. 'Chiva' en N. bulbocodium 'Diamond Ring'.

De keuring van volgende week vindt in verband met Pinksteren plaats op dinsdag 25 mei.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.