Home

Achtergrond 393 x bekeken 4 reacties

Deense melkrechten duurder

De Deense melkquotumprijs is op de meironde van de landelijke beurs gestegen.

Ten opzichte van de februarironde moest, uitgaande van de voorlopige berekening van de beurscommissie, 0,94 cent per kilo meer worden betaald.

In vergelijking met mei 2009 steeg de kiloprijs van de productierechten met bijna 12 cent. Volgens de commissie was voor de stijging de quotum-overschrijding in 2009/10 bepalend. Niettemin bleef 34 procent van de aangeboden hoeveelheid onverkocht. Van de gevraagde hoeveelheid werd 39 procent verworven.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Landmand

  zat het ook al met verbazing te lezen, maar ja ken de auteur ook wel een beetje, dus kon het nog rechtbreien.

 • no-profile-image

  Marcel

  Nieuwswaarde 0 en absurt een artikel als dit te plaatsen.

 • no-profile-image

  Meister

  In Dk worden dit soort berichten gepubliceert om de quotumprijzen en daarmee de waarde van de bedrijven in stand te houden. Grond is al gekeldert en quotum staat hetzelfde te wachten. Er werd ook volop geschreven dat het landelijk quotum overschreden zou worden, maar na afloop mocht je 13% overmelken.. bij een bedrijf van 1,5 miljoen kg al bijna 200.000 kg!! Maar dat publiceren ze niet. Denen trappen er in, wij niet.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Tjonge Wim, wat een nietszeggend artikel met een behoorlijk suggestieve lading. Een slordige lezer zou in de verleiding gebracht worden te denken dat het quotum 94 cent per liter kost. Is dit soms de bedoeling? Wat is in vredesnaam de nieuwswaarde van een prijsstijging van 0.94 cent, nog geen hele cent per liter? Vervolgens schrijf je dat de quotumprijs 12 cent hoger ligt dan vorig jaar, maar wel zonder de prijs van vorig jaar te noemen. Zie hieronder je eigen schrijven in Agd van dik een jaar geleden.
  "11 feb 2009 18:55

  De melkquotumprijs in Denemarken is op de februaribeurs nogmaals gedaald.

  Daarmee zakt de prijs naar een nieuw dieptepunt. De nieuwe prijs die tijdens de beursronde van vrijdag werd berekend is 6,9 cent per kilo."
  De prijs per liter is in Denemarken net zo hoog per liter als hier per procent vet.

Of registreer je om te kunnen reageren.