Home

Achtergrond 182 x bekeken 1 reactie

Coutinho nog niet bezorgd om toename Q-koorts

Dat het aantal Q-koortsgevallen nu hoger is dan in de eerste vier maanden van het vorig jaar, is geen reden voor extra zorg.

Roel Coutinho van het Centrum voor Infectieziekten van het Rijksinistituut voor Volksgezondheid en Milieu zegt dat een groot deel van de 274 patiënten gaat om mensen die vorig jaar al ziek zijn geweest.

Vorig jaar waren er in de eerste maand 150 geregistreerde Q-koortspatiënten in Nederland. Van de patiënten bij wie dit jaar de ziekte is vastgesteld, hebben er 160 ook dit jaar de eerste ziekteverschijnselen gehad.

Dat is volgens Coutinho te verklaren uit het feit dat de bacterie overal in het milieu aanwezig is. "Wij verwachten - heel voorzichtig - dat het aantal patiënten dit jaar lager zal zijn dan vorig jaar. De hoge piek aan besmettingen in de aflammerperiode krijgen we dit jaar in lek geval niet door de ruimingen en de vaccinaties. We zullen echter moeten afwachten."

Maar Coutinho sluit ook niet uit dat er nieuwe bronnen bij dieren zijn. Het deskundigenberaad komt over drie weken weer bij elkaar.

Eén reactie

  • no-profile-image

    dierenvriend

    brengen de teken de Qkoorts bacterie over ????

Of registreer je om te kunnen reageren.