Home

Achtergrond 174 x bekeken

Corporaties in verzet tegen beschikking EU

Een aantal woningcorporaties heeft bij het Europees hof van justitie bezwaar aangetekend tegen een beschikking van de Europese Commissie.

Die heeft bepaald dat corporaties alleen nog maar sociale huurwoningen mogen verhuren aan huishoudens die een jaarlijks inkomen van niet meer dan 33.000 euro hebben. Dat heeft een van de corporaties, Haag Wonen uit Den Haag, maandag bekendgemaakt.

Negen corporaties hebben het bezwaar daadwerkelijk ingediend, maar 124 andere ondersteunen het. Bij de koepelorganisatie van woningcorporaties Aedes zijn ruim 460 corporaties aangesloten.

Volgens de indienders van het bezwaar vallen door de beschikking van de Europese Commissie veel mensen buiten de boot. Gezinnen die bijvoorbeeld 35.000 euro per jaar verdienen, kunnen dan geen sociale huurwoning meer krijgen, terwijl ze niet genoeg verdienen om een huis te kopen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.