Home

Achtergrond 209 x bekeken

Consumentenzaak is meest voorkomende ergernis

De meeste vragen en klachten die in 2009 zijn binnengekomen bij Stichting de Ombudsman gaan evenals in 2008 over consumentenzaken.

Dat blijkt uit het jaarverslag van de stichting dat dinsdag is gepresenteerd. Bij de stichting kwamen in 2009 ruim 14.000 klachten binnen. Dat zijn er ruim duizend meer dan een jaar eerder. De meeste vragen en klachten gaan over garantie en conformiteit. "Winkeliers blijken slecht op de hoogte van de rechten van de consument'', aldus een zegsvrouw.

Op nummer twee in de klachtentoptien staan evenals in 2008 de telecombedrijven. Vooral de SMS-abonnementen zijn voor veel consumenten een bron van ergernis. De top drie wordt gecompleteerd door klachten over de zorgverzekeraars.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.