Home

Achtergrond 192 x bekeken 2 reacties

Chinese Agricultural Bank zet recordbeursgang door

De Chinese Agricultural Bank of China (ABC) zet de plannen voor de uitvoering van de grootste beursgang in de geschiedenis door, ondanks de recente tumult op de wereldwijde financiële markten.

Dat heeft China International Capital, een van de begeleidende banken, vandaag laten weten. Het bedrijf wil met een simultane inschrijving op de beurzen in Hongkong en Shanghai tot 30 miljard dollar ophalen (22 miljard euro).

De aandelenmarkten in Shanghai en Hongkong gingen vorige week echter hard onderuit door de schuldencrisis in Europa en het aangescherpte monetaire beleid van China om oververhitting van de economie tegen te gaan. Om die redenen besloot het conglomeraat Swire Pacific om af te zien van een beursgang ter waarde van 2,7 miljard dollar in Hongkong.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Han

    Het is de Chinezen blijkbaar menens met de ontwikkeling van de landbouw in hun Buitengewesten (o.a. Afrika, Oekraine) zij maken haast met het opzetten van hun V(erinigde) O(ost Indische) C(ompagnie). De geschiedenis lijkt zich te herhalen en NU hopen de Chinezen een Gouden Eeuw tegemoet te gaan. Copieren is altijd al een sterke kant geweest van de Chinezen!!

  • no-profile-image

    Jeroen

    copyrigth betekend in het Chinees, het recht van kopieren :)

Of registreer je om te kunnen reageren.