Home

Achtergrond 203 x bekeken

China richt pijlen export op Afrika en Midden-Oosten

Chinese exporteurs van groente en fruit richten de export steeds meer op markten in Afrika en Midden-Oosten.

De Europese markten voor versproducten zijn steeds meer verzadigd, waardoor de prijzen zakken. China moet daardoor wel nieuwe markten zoeken buiten de EU. Dat stelt het Landbouweconomisch Instituut (LEI) in een onderzoek naar de appel- en tomatenketen in China en de EU.

Als aanbeveling stelt het LEI dat de Europese partijen alleen markttoegang moeten zoeken in China voor nicheproducten. De Chinese markt lijkt zich te openen voor Europese producten, zoals Belgische peren, appels uit Frankrijk, citrus uit Spanje en kiwi’s uit Italië. Het LEI stelt verder dat de Chinesen veel behoefte hebben aan ondersteuning van de coöperaties in de land- en tuinbouw.

Of registreer je om te kunnen reageren.