Home

Achtergrond 274 x bekeken

China produceert minder tarwe

De tarweproductie in China daalt voor het eerst in zeven jaar. De maisproductie gaat in seizoen 2010/2011 omhoog, stelt de Rabobank in een rapport.

In grote delen van China heeft het veel gesneeuwd in het voorjaar bij lagere temperaturen dan normaal. De Rabobank verwacht dat het weer schade heeft toegebracht aan de tarwegewassen.

China is één van de grootste tarweproducenten in de wereld. Volgens de Rabobank heeft het Zuiden van China last gehad van droogte. "Daardoor verwachten we dat de tarweproductie in China in 2010/2011 licht zal dalen."

Volgens gegevens van het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) is de tarweproductie in China sinds 2003/2004 jaarlijks gegroeid. Dit seizoen produceert het land 114,5 miljoen ton tarwe. Het USDA schat de tarwevoorraad op bijna 60 miljoen ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.