Home

Achtergrond 176 x bekeken 1 reactie

Champagnekurken knallen weer

Dat het weer een beetje de goede kant op gaat met de economie in de Verenigde Staten, blijkt ook uit de champagneverkoop.

In januari en februari schoten de verkopen van de luxe mousserende wijn met respectievelijk 22,5 procent en 95 procent omhoog. Dat blijkt uit zaterdag gepubliceerde cijfers van het Amerikaanse Champagne Bureau, onderdeel van de Franse brancheorganisatie CIVC.

In de eerste twee maanden van het jaar werden bijna 2 miljoen flessen champagne verscheept naar de Verenigde Staten. "Dat is bemoedigend, het gaat om een enorme toename'', aldus een woordvoerder van de brancheorganisatie.

Vorig jaar kelderde de Amerikaanse champagneverkopen met 27 procent. De VS is een van 's werelds belangrijkste champagnemarkten. De Amerikanen consumeren echter slechts een negende van de bubbels in vergelijking met de Fransen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Han

    Amerikaanse import uit de Euro zone is aanzienlijk goedkoper geworden voor de Amerikanen t.o.v. vorige jaar. Dat is wel een glaasje >Champange< waard.

Of registreer je om te kunnen reageren.