Home

Achtergrond 178 x bekeken

'Bouterse heeft overwinning nog niet binnen'

Het Comité Herdenking Slachtoffers Suriname is 'zeer teleurgesteld'' over de overwinning van de Mega Combinatie van Desi Bouterse tijdens de parlementsverkiezingen van gisteren.

Dat heeft voorzitter Romeo Hoost van het comité vandaag gezegd. "Bouterse heeft de overwinning gelukkig nog niet binnen'', stelt Hoost. "De Mega Combinatie heeft dan wel 23 of 24 zetels behaald, daarmee hebben ze nog niet de meerderheid.'' Het parlement in Paramaribo telt 51 zetels.

Hoost karakteriseert Bouterse als een ,,onbeschofte, laag opgeleide, hoge dunk van zichzelf hebbende persoon, die mogelijk een gooi gaat doen naar het presidentschap''. Deze zomer bepalen de leden van de Verenigde Volksvergadering, die bestaat uit het parlement, de districtsraden en de ressortraden, wie het nieuwe staatshoofd wordt. De kandidaat van de Mega Combinatie maakt de meeste kans dit ambt in de wacht te slepen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.