Home

Achtergrond 177 x bekeken

Bijleveld beschikbaar om CDA te leiden

Demissionair staatssecretaris van Binnenlandse Zaken Ank Bijleveld is beschikbaar om CDA-leider Jan Peter Balkenende op te volgen als hij na de verkiezingen zou vertrekken.

Dat zei Bijleveld, de nummer twee op de kandidatenlijst van het CDA, vandaagin het televisieprogramma Het Gesprek op Zondag.

Balkenende gaf eerder aan opnieuw voor het premierschap ('goud') te gaan. Er wordt vanuit gegaan dat hij vertrekt als het CDA niet de grootste partij blijft op 9 juni, al heeft hij vragen daarover tot dusver nooit in het openbaar beantwoord. Bijleveld is beschikbaar als Tweede Kamerlid, zou het het leukste vinden om weer bewindspersoon te worden, maar staat er ook voor open om Balkenende op te volgen. "Ik ben voor alle functies in'', zei ze.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.