Home

Achtergrond 183 x bekeken

Bezige bevers bouwen enorme burcht

Een familie bevers heeft in Canada een enorme burcht gebouwd, die zelfs vanuit de ruimte te zien is.

Ecoloog Jean Thie ontdekte de ruim 800 meter lange dam op satellietbeelden en kon zijn ogen niet geloven. Dat meldden Canadese media.

"Er zijn maar een paar dingen die vanuit de ruimte te zien zijn. Beverburchten zijn een van de weinige bouwwerken van dieren die je wel kunt zien met satellieten'', aldus Thie. Hij claimt dat het gaat om de grootste beverburcht ter wereld.

Een woordvoerder van Wood Buffalo National Park, waar de burcht in ligt, kan niet bevestigen dat het bouwwerk inderdaad het grootste ter wereld is. De parkbeheerders zijn over het gebied heengevlogen, maar konden niet landen voor nader onderzoek van het enorme beververblijf. Volgens Thie zijn de bevers al in de jaren zeventig aan hun huis begonnen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.