Home

Achtergrond 484 x bekeken

Beleggers: EU doet markt huurwoningen op slot

Niet alleen een aantal woningcorporaties, ook vastgoedbeleggers stappen naar de rechter om een besluit van de Europese Commissie over huurwoningen aan te vechten.

IVBN, een organisatie van beleggers in vastgoed, vindt dat de beschikking de markt niet vrijgeeft, maar op slot gooit, en maakte zaterdag bekend het besluit te gaan aanvechten.

De woningcorporaties vrezen dat gezinnen met een inkomen boven 33.000 euro in de toekomst geen sociale huurwoning meer kunnen krijgen, terwijl ze niet genoeg geld hebben voor een koopwoning.

Haag Wonen uit Den Haag maakte onlangs bekend dat negen corporaties bezwaar maken, omdat in ons land ongeveer een half miljoen huishoudens tussen de wal en het schip dreigt te vallen. IVBN stelt daarentegen dat vrijwel alle 2,4 miljoen corporatiewoningen verhuurd blijven worden met staatssteun. Op de huurwoningenmarkt zal er dan nauwelijks iets veranderen.

Als marktpartijen, samen met commerciële dochters van woningcorporaties, de mogelijkheden krijgen om een substantiële commerciële huurmarkt te ontwikkelen, krijgen middeninkomens juist een alternatief tussen een koopwoning of een sociale huurwoning. Middeninkomens kunnen dan een kwalitatief zeer goede commerciële huurwoning vinden, aldus IVBN.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.