Home

Achtergrond 166 x bekeken

Balkenende bereid tot excuus voor opmerking

CDA-lijsttrekker Jan Peter Balkenende is bereid zijn excuses te maken aan RTL-presentatrice Mariëlle Tweebeeke voor zijn opmerking 'U kijkt zo lief', als zij aangeeft dat ze de opmerking vervelend vond.

Dat stelde de woordvoerder van Balkenende donderdag. Volgens hem werd de opmerking woensdag in Carré gemaakt in het vuur van het debat, op het scherpst van de snede, nadat Tweebeeke voor de vierde keer dezelfde vraag had gesteld waarop Balkenende eerder al drie keer niet had willen antwoorden.

Balkenende maakt dus nog geen excuus, maar is daartoe wel bereid als blijkt dat Tweebeeke zich onprettig voelde over de bewuste opmerking. Het CDA heeft van RTL echter nog niet begrepen dat dat het geval zou zijn.

Opzij-hoofdredacteur Margriet van der Linden en politici als Femke Halsema (GroenLinks) en Mariëtte Hamer (PvdA) vinden dat Balkenende hoe dan ook zijn excuses moet maken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.