Home

Achtergrond 280 x bekeken

Ard Schenk heeft nieuwe lelie gedoopt

Schaatsfenomeen Ard Schenk heeft bij de opening van de lelieshow op Keukenhof gistermiddag een nieuwe lelie gedoopt en van zijn naam voorzien.

De nieuwe lelie is wit en goed houdbaar op de vaas. Vele malen nam Ard Schenk als schaatskampioen de bloemen voor de winnaar in ontvangst. Nederlands beste schaatser ooit, die achttien keer een wereldrecord vestigde en tijdens de Olympische Spelen in het Japanse Sapporo drie keer goud won, liet blijken vereerd te zijn met het feit dat een nieuwe lelie nu zijn naam draagt.

"38 jaar na dato en in een periode dat je verwacht dat een bloem wordt vernoemd naar schaatskampioenen van de huidige generatie, zoals Sven Kramer, Ireen Wüst of Marc Tuitert." De nieuwe lelie is te zien op de grootste lelieshow ter wereld die in Keukenhof tot en met 16 mei (tevens de sluitingsdatum van het park) wordt gehouden en waar vele honderden lelie-variëteiten worden geshowd.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.