Home

Achtergrond 160 x bekeken

Arcadis ziet winst en omzet toenemen

Advies- en ingenieursbureau Arcadis heeft in het eerste kwartaal een hogere omzet en winst behaald dan een jaar eerder.

Het bedrijf waagt zich vanwege de onzekerheid over de economie echter nog niet aan concrete voorspellingen voor 2010. Dat maakte Arcadis vrijdag bekend.

De netto operationele winst steeg met 10 procent tot 17,1 miljoen euro. Analisten gingen uit van 18 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebita) ging met 5 procent omhoog tot 29,3 miljoen euro. Daar werd uitgegaan van 31 miljoen euro. De omzet klom met 7 procent tot 448 miljoen euro, geholpen door de overname van de Amerikaanse branchegenoot Malcolm Pirnie. Daar werd door analisten gerekend op 450 miljoen euro.

De orderportefeuille steeg in het eerste kwartaal met 5 procent. Alle segmenten droegen daaraan bij, aldus Arcadis. Volgens het bedrijf is het economische herstel zichtbaar, al is het nog fragiel.

Door het herstel neemt de vraag van private klanten weer toe, vooral in de milieumarkt. De commerciële vastgoedmarkten in Europa en de Verenigde Staten tonen stabilisatie op een laag niveau, aldus Arcadis. Bij infrastructuur en in mindere mate water merkt het bedrijf dat door druk op lokale overheidsbudgetten de groei afzwakt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.