Home

Achtergrond 245 x bekeken 8 reacties

Alternatieven Weyl gezocht

Het faillissement van runderslachterij Weyl brengt diverse ondernemers in de vleeswereld en veehandel in beweging.

Dit blijkt uit signalen die het Agrarisch Dagblad ontvangt. Een veehandelaar uit Wezep overweegt een stilgelegde runderslachterij weer op te starten. Enkele kleinere runderslachters vergroten hun aantal wekelijkse slachtingen en een partij die zich nog niet nader bekend wil maken, mikt op een "coöperatieve oplossing". Dit betekent dat deze partij in samenwerking met anderen in de voer, vee- en vleeswereld wil proberen Weyl over te nemen, zodat er naast de giganten Vion en Van Drie toch nog keuze blijft voor met name de afzet van vleeskalveren.

Duidelijk is dat het faillissement van Weyl een schokeffect teweeg heeft gebracht in met name de kalverhouderij, maar ook elders in de rundersector. Veehouders en ook voorlieden, zoals kalverhouderijvoorman Bert Lozeman, stellen dat er erg weinig keuze overblijft voor de runderslacht. Van Drie neemt Alpuro over en de val van Weyl vorige week komt daar nog bij. Dat voelt beklemmend, zeggen ze. Te meer daar het risico bestaat dat Vion of Van Drie Weyl uiteindelijk opkopen om nog meer slachtcapaciteit te laten verdwijnen, menen zij.

Het landschap in de runderslachtwereld is vergeleken met tien of vijftien jaar geleden enorm veranderd. Toen waren er nog vele slachterijen, met een groot overschot aan slachthaken. Nu is er een tekort.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  veehanderlaar gelderland

  Een reactie op de veehandelaar uit Hattemerbroek.

  Hij vindt dat Van Drie het vee goed "verwaard"!
  Ik weet wie het hij is en hij leverd aan Van Drie.

  Zelfs zijn bericht heeft spelfouten!

  auw auw auw

 • no-profile-image

  veehandelaar

  laat het maar gewoon doorgaan want van drie kan het vlees beter verwaarden dan een ander en laat dan ook de handel wat verdiennen hij weet wet dat is

 • no-profile-image

  geen boer

  hallo "veehanderlaar" annex schoolmeester: voordat je anderen de les leest qua spelling eerst zélf foutloos schrijven! En wat wil je nu eigenlijk zeggen?

 • no-profile-image

  Jan

  Wat er nu gebeurt is niet meer gezond in de slachterij wereld, maar als de gene die nu overblijven teveel geld gaan verdienen staan er wel weer nieuwe mensen klaar die weer kansen zien

 • no-profile-image

  Grote veehandelaar

  Daar ben ik het niet mee eens ! v. Drie houd je net aan het leven maar je krijgt bij hem niet de hoofdprijs voor je nuka's ! Ik spreek uit ervaring . Ik breng ze nu bij een andere man en krijg nu zeker 10 a 15 euro meer voor mijn nuka's ! En als v. Drie de slachterij van Weyl opkoopt dan gooit hij hem dicht want hij slacht zijn rose-kalveren al in Aalten . Hij duld geen concurenten in de kalvermarkt en dat is niet goed voor de vrij handel ! Dus er moet een nieuw persoon opstaan die Weyl opkoopt en weer gezond maakt ! IK WENS DIE PERSOON OF PERSONEN VEEL SUCCES DAN !!

 • no-profile-image

  geen boer

  mijn inschatting is dat in ieder geval Van Drie en waarschijnlijk ook Vion er wel afblijven. Stel je die schuldenlast eens voor, 650 werknemers op de loonlijst waarvoor kennelijk nog achterstallige pensioenpremies betaald moesten worden (de druppel en geen liquiditeiten meer voor de dure mei-maand met vakantiegeld?) en een uiterst competitieve Europese verkoopmarkt met slechte betalingsgewoonten. Neen, hier is geen chocola meer van te maken. De boel gaat in rook op, waarbij ik het ergst vrees voor de crediteuren, nadat personeel, bank en curator hun deel hebben.

 • no-profile-image

  Grote veehandelaar

  Dit zijn mooie berichten en nu hopen dat het ook lukt ! Want Vion of v. Drie mogen Weyl niet opkopen want dan gooien ze de boel dicht want die willen geen concurenten !!!

 • no-profile-image

  JANS VEEHANDEL

  IK LEVER KALFJES BY V DRIE EN BY EEN MAN IN BAARLE NASSAU EN 2 DAGEN LATER STAAN ZE NAAST ELKAAR IN DE ZELFDE STAL VAN V DRIE

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.