Home

Achtergrond 174 x bekeken

Ad van Liempt ontvangt Ere Nipkowschijf

Auteur en programmamaker Ad van Liempt neemt vanmiddag in Studio De Plantage de Ere Nipkowschijf in ontvangst.

Hij ontvangt de trofee voor heel zijn televisie-oeuvre. Van Liempt introduceerde geschiedenis op televisie met NPS-series als Andere Tijden en De Oorlog.

Coen Verbraak ontvangt donderdag de Zilveren Nipkowschijf voor Kijken in de Ziel, volgens de tv-critici het beste tv-programma van het afgelopen jaar. Verbraak sprak voor het RVU-programma met een aantal vooraanstaande psychiaters. Volgens de jury valt de reeks op door een superieure kwaliteit 'waarbij de kijker op onthullende wijze toegang krijgt tot een beroepsgroep die zich gewoonlijk niet snel laat bevragen'.

De Zilveren Reissmicrofoon is voor NPS-programmamaker Hans Haffmans van het Radio 4-programma Viertakt Vroeg. Dit programma is inmiddels, ondanks protest van de luisteraars, niet meer op de radio te beluisteren.

De jury beloont programmamaker Sander van der Pavert met een Eervolle Vermelding voor Lucky TV, de afsluiter van het VARA-programma De Wereld Draait Door.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.