Home

Achtergrond 217 x bekeken

Activiteit vulkaan IJsland neemt af

De activiteit in de vulkaan onder de Eyjafjallajökull-gletsjer op IJsland is licht afgenomen in vergelijking met de laatste piek van eind vorige week, die zondag en maandag het luchtverkeer hinderde in onder meer Nederland.

Meteorologen op het eiland in de Atlantische Oceaan hebben dat dinsdag gemeld. De uitbarsting gaat overigens nog altijd door en er is geen enkel zicht op een einde aan de activiteit van de vulkaan.

Sinds de uitbarsting op 14 april begon, veroorzaakte de vulkaan veel overlast voor vakantiegangers, zakenreizigers en mensen die in de omgeving van de gletsjer wonen. Duizenden vluchten werden geschrapt en luchtvaartondernemingen en vliegvelden leden miljardenverliezen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.