Home

Achtergrond 195 x bekeken

Aantal afgeleverde trekkers 26,5 procent gedaald

In maart zijn 339 landbouw- en smalspoortrekkers afgeleverd, oftewel 26,5 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit cijfers van de Federatie Agrotechniek. In het eerste kwartaal ligt het aantal afgeleverde trekkers nu een derde lager.

In maart steeg het aantal afgeleverde compacttrekkers van 71 naar 85 stuks. Over de eerste drie maanden is het aantal afgeleverde machines 14 procent gedaald tot 174. Importeurs melden dat de verkoop van compacttrekkers voor privégebruik of gemeentewerken minder gevoelig is voor de economie.

De marktaandelen van trekkermerken worden vanwege Europese regelgeving altijd met een jaar vertraging doorgegeven. In de periode van januari tot en met maart 2009 is John Deere volgens de Federatie zijn marktleiderschap verloren aan Fendt, een merk van Agco.

John Deere verkocht 194 landbouw- en smalspoortrekkers tegen 292 machines in 2008. Fendt verkocht 219 machines tegen 225 een jaar eerder, New Holland versterkte zijn positie eveneens. In de eerste drie maanden van 2008 leverde het Amerikaanse merk 172 machines af, tegen 187 een jaar later.

Of registreer je om te kunnen reageren.