Home

Achtergrond 274 x bekeken

150-jarige KAVB deelt bloembollen uit

In het kader van de viering van het 150-jarige bestaan van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) heeft de vereniging aan 15 gemeenten totaal een kwart miljoen bloembollen toegezegd waarmee ze in het najaar aan de slag kunnen.

De KAVB had alle gemeenten in Nederland uitgenodigd om een voorstel te maken voor een bollenbeplanting in hun gemeente en uit de vele voorstellen zijn er vijftien geselecteerd. KAVB-voorzitter Sjaak Langeslag overhandigde dit cadeau woensdagmiddag in Keukenhof tijdens de jubileumviering aan demissionair minister van Landbouw Gerda Verburg. Tijdens die bijeenkomst werden ook drie vakgenoten Koninklijk onderscheiden.

De versierselen die behoren bij de benoeming tot lid in de Orde van Oranje Nassau werden door Verburg opgespeld bij Jan Pennings, onder meer vice-voorzitter van Keukenhof, Thomas Pepping die 25 jaar de drijvende kracht was achter de bloemenshow 'Egmond’s Bloemenzee' en Elly Zandwijk, die zich vooral heeft ingezet voor de emancipatie van de agrarische vrouw e op talloze fronten actief was en is.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.