Home

Achtergrond 186 x bekeken

Zuid-Holland wil fusie van vijf gemeenten

Gedeputeerde Staten (GS) in Zuid-Holland willen dat de gemeenten Schoonhoven, Bergambacht, Nederlek, Ouderkerk en Vlist opgaan in één gemeente.

Krimpen aan den IJssel kan een zelfstandige gemeente blijven, zo stellen GS woensdag in een advies. De samenvoeging van de gemeenten moet leiden tot een krachtiger bestuur en een vermindering van de regeldruk. GS bekeek nadrukkelijk of Krimpen aan den IJssel bij de fusie betrokken kon worden. Onderzoek en gesprekken met onder meer de betrokken gemeenten wijzen uit dat een fusie van vijf bovengenoemde gemeenten op de meeste steun kan rekenen. Schoonhoven blijft overigens liever zelfstandig, Bergambacht is alleen voorstander, als een herindeling onvermijdelijk is.

Provinciale Staten in Zuid-Holland nemen uiterlijk 12 november een besluit.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.