Home

Achtergrond 332 x bekeken

Zaltbommel voert paprika aan bij Veiling Hoogstraten

Veiling Zaltbommel voert rode paprika aan op Veiling Hoogstraten.

Twee Zaltbommeltelers produceren volgens het Belgische Flandria-label en zij voeren de rode paprika in Flandriadozen aan voor de klok in Hoogstraten. Volgens een woordvoerder van veiling Zaltbommel bestaat de samenwerking alleen voor dit product.

"Je probeert elk jaar te kijken naar waar de kansen voor telers het best zijn. Paprika is een exportartikel en wij bedienen vooral de binnenlandse markt. Het is een vorm van internationale samenwerking."

Het afgelopen seizoen startte de veiling al met de samenwerking, maar gaf daar geen ruchtbaarheid aan. Dit jaar is dezelfde samenwerking gecontinueerd, ondanks de moeizame paprika-afzet. "Onze telers zijn erg tevreden over de samenwerking." Of er sprake was van een meerprijs voor deze telers, wil de woordvoerder niet zeggen. Ook het areaal van de twee telers maakt hij niet bekend.

Zaltbommel koos voor Hoogstraten omdat de veilingen op elkaar lijken. Er geen sprake van uitbreiding van de samenwerking.

Of registreer je om te kunnen reageren.