Home

Achtergrond 201 x bekeken

Yara noteert mooie cijfers, schetst somber vooruitzicht

Verlate lente op het Noordelijk halfrond en aanhoudende zwakte op de internationale graanmarkten hinderen herstel van de kunstmestmarkt.

Dat verklaart althans Yara International. De omzet van het Noorse bedrijf daalde het afgelopen kwartaal 14 procent. Yara zag de winst het afgelopen kwartaal 71 procent stijgen tot 1,52 miljard kroner, oftewel 192 miljoen euro. De winst lag iets boven de verwachting van analisten. De omzet van de grootste publiek verhandelde mestproducent daalde 14 procent tot 14,7 miljard kroner (1,86 miljard euro).

Volgens Yara herstelt de vraag minder dan verwacht en het bedrijf handhaaft daarom lagere productie van NPK (kunstmest op basis van stikstof, fosfaat en kali) voorlopig. Het bedrijf beklaagt zich over leveranciers van stikstof die de prijs onrealistisch hoog houden.

Of registreer je om te kunnen reageren.