Home

Achtergrond 180 x bekeken

Winkels Schiphol halen opgelucht adem

De winkels en restaurants op Schiphol zijn bijzonder blij dat het vliegverkeer wordt hervat.

Dagenlang was het nagenoeg uitgestorven in het winkelgebied voor de paspoortcontrole, maar vandaag is het weer zoals vanouds. Bij de tientallen eettentjes, koffiebars en winkels is het een drukte van belang.

"We zijn heel gelukkig'', zei bedrijfsleidster Ilona van koffieketen Starbucks. "Twee dagen lang waren we helemaal dicht. We zitten in de verste hoek van Schiphol Plaza en hadden dus ook geen aanloop van treinreizigers.''

Datzelfde probleem had bloemenshop Fleurtiek. Die was afgelopen dagen wel open, maar aanzienlijk minder lang dan normaal. Het personeel ging later aan de slag en eerder naar huis, wat overigens voor de meeste winkels op Schiphol gold.

Fleurtiek moest vooral veel rozen weggooien; een gewild geschenk voor mensen die net zijn geland. De andere bloemen konden nog verwerkt worden in andere winkels van de keten, zei een medewerker.

Ook Burgerking, een populair fastfoodrestaurant op de luchthaven, paste de afgelopen dagen zijn rooster aan. "Wij hadden gelukkig wat aanloop van gestrande reizigers'', zei bedrijfsleidster Grace. "Maar de gebruikelijke wachtrijen ontbraken.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.